Reiki symbolen: Welke zijn de 5 belangrijkste symbolen?

Reiki symbolen worden gebruikt in de beoefening van Usui reiki, een alternatieve vorm van heling. Dit is ongeveer 100 jaar geleden ontwikkeld in Japan door Mikao Usui. De woorden reiki is afgeleid van 2 Japanse woorden: rei en ki. Rei betekent ”geest” of ”ziel”. Ki betekent ”energie”. Wanneer je dit samenvoegt, kan reiki vertaalt worden naar ”universele levensenergie”.

Wat zijn reiki symbolen?

Vanaf level 2 in reiki kan je met reiki symbolen werken. Je kan met de symbolen universele energie sturen om alles in gang te brengen. De krachten worden bij jouzelf opgeroepen. Tijdens een reiki behandeling kan je de reiki tekens visualiseren en masseren in het lichaam.

Welke reiki symbolen dienen als bescherming?

Het Sei-He-Ki-symbool dient als bescherming.

Welk reiki symbool geneest op afstand?

Het Hon Sha Ze Sho Nen dient vanuit afstand te genezen.

Een typische reiki sessie duurt 60 tot 90 minuten en de cliënten liggen op de grond of op een massage tafel of ze zitten op een stoel. Behalve de massage, kan iedereen zijn of haar kleding aanhouden tijdens de reiki sessie zonder fysiek contact. De beoefenaars beginnen bij het hoofd of de voeten van de cliënt en bewegen langzaam naar het lichaam.

Reiki symbolen bezitten geen speciale krachten. Ze waren bedacht als leertechnieken voor reiki studenten. Het is de intentie van de beoefenaar om de focus dat deze symbolen tot energie aanzet.

Alle leertechnieken over reiki

5 Belangrijkste reiki symbolen

De reiki symbolen worden op het lichaam van de cliënt, op de handen van de behandelaar of in de lucht getekend.

Reiki helers oefenen de afstemming door hun handen over het lichaam te bewegen over de lijnen van de 5 traditionele symbolen.

reiki-symbolen

Reiki krachtsymbool: Cho Ku Rei

Dit is het eerste reiki symbool, het wordt het krachtsymbool genoemd. Het symbool is eenvoudig te leren, de kracht van de energie wordt zo versterkt.

Reiki emotiesymbool: Sei He Ki

Het Sei He Ki wordt het emotiesymbool genoemd. Het symbool versterkt het emotionele genezingsproces en het helpt om onderdrukte gevoelens los te maken. Je kan iets pas loslaten wanneer je dit ervaart.

Reiki afstandsymbool: Hon Sha Ze Sho Nen

Het derde symbool staat bekend als het afstandssymbool. Met dit symbool kan je in een diepere verbinding komen met een cliënt op afstand, het innerlijke kind, het verleden, de toekomst of een blokkade.

Reiki mastersymbool: Dai-Ko-Myo

Dit symbool wordt jou geleerd wanneer je een Reiki Master wordt. De kruinchakra wordt verder opengezet om een krachtige energie voor spirituele verbinding, heling, intuïtie te kunnen ontvangen, je kan de energie ook doorgeven.

Reiki vuurslangsymbool: Raku

Met het vuurslangsymbool kun je de behandeling succesvol afronden. Jouw vertrouwen en intentie in de reiki energie zijn genoeg ontwikkeld om deze symbolen in te zetten.

Reiki symbolen 2e graad

Wanneer je bij de 2e graad bent, dan leer je 3 reiki symbolen: kracht, afstand en emotioneel/mentaal. Op deze manier genees je met de symbolen de mentale/emotionele problemen verhelpen en genezen op afstand.

Hon Sha Ze Sho Nen: Genezen op afstand

Hon Sha Ze Sho Nen reiki symbool

Sei He Ki: Mentale/emotionele problemen genezen

Sei He Ki reiki symbool

Cho Ku Rei: Reiki energie laten doorstromen

Cho Ku Rei reiki symbool

Deze reiki symbolen zijn ter bescherming van jou en van anderen. Je kan deze reiki symbolen ook tekenen.

Meer leren over reiki?

Kan je geen genoeg krijgen van reiki? Dan is er goed nieuws! Overal op het internet is reiki niet echt goed uitgelegd, daarom is er een e-book beschikbaar waarin alles over reiki duidelijk en compleet wordt uitgelegd, klik op de onderstaande button.

Reiki e-book is nu beschikbaar!

Plaats een reactie